Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Thailand hetare än någonsin

Ett och ett halvt år efter tsunamin är Thailand hetare än någonsin. Fritidsresor har dubblat antalet platser i landet i år och My travel har redan sålt 70 procent av sina vinterresor.

Thailand är hetare än någonsin och charterarrangörerna jobbar febrilt för att få fram fler flygtransporter för att möta efterfrågan. Bokningsläget pekar mot rekord. Uppemot en kvarts miljon svenskar kommer att resa till Thailand i vinter.
– För Fritidsresor är Thailand faktiskt lika stort som Gran Canaria nu, även om Kanarieöarna totalt fortfarande drar fler svenska turister, säger Marie Malmros vid Fritidsresor som dubblat antalet platser i Thailand i år till över 45000.
MyTravel med framför allt Ving som varumärke har ökat Thailandkapaciteten rejält till 55 000 totalt, men har ändå redan sålt sju av tio vinterresor redan – bokningsläget i fjor vid denna tiden var fem av tio. Nu håller alla platser under höstlovet, julen och sportlovsveckorna redan på att slut.
– Det verkar inte finnas någon hejd på svenskarnas längtan efter Thailand, säger Lisa Lenneman vid MyTravel och samma klara durtonarter utvecklar Apollos Kajsa Moström:
– Vi har förstärkt kapaciteten till Thailand till 22 000 platser i år men har redan bokat in två tredjedelar, så vi ser oss om efter mera kapacitet. Hotell finns, det är flygtransporterna som är flaskhalsen.
Även Solresor, den fjärde största svenska charterarrangören, känner av trycket från vintersemesterfirarna. Snart två tredjedelar av resorna är sålda.
– Vi har ändå dubblat kapaciteten till Thailand, säger Alexandra Bylund vid Solresor.
Räknas även andra arrangörer – Thai Airways har dagliga avgångar från Stockholm och för den delen även Köpenhamn varifrån de flesta sydsvenskar reser – med kommer därmed uppskattningsvis kanske 250 000 svenskar att semestra i Bangkok, Krabi, Phuket eller någon annan thailändsk plats i vinter; från Luftfartverkets flygplatser reste i fjor 175 000. Det är en come-back för Thailand efter tsunamin som heter duga och därtill all time high.
Gå till toppen