Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Billströms käraste frågor

Tobias Billström hann skriva åtskilliga motioner under sina fyra år som riksdagsledamot.

Slopa krav på tio års medborgarskap för att bli statsråd. ”Jag hoppas att vi kan sjösätta en proposition om det här under mandatperioden. Jag har aldrig förstått varför inte statsministern får välja fritt bland alla svenska medborgare.”
Inrätta en polishögskola på Rosengård. ”Jag kommer att arbeta aktivt för det i regeringen. Man får vara medveten om att det är justitieministerns bord. Men jag kommer att lägga de goda ord som jag kan.”
Sänka spritskatten och sälja alkohol på internet. ”Det är finansminister Anders Borgs område och inte mitt. Men min personliga uppfattning står fast. Jag tycker fortfarande att det är angeläget att man ändrar principerna för inköp av alkohol via nätet.”
Damma av ordensväsendet så att till exempel tappra soldater kan få Svärdsordern. ”Det är en uppfattning som jag står för. Man borde belöna människor som gör bra insatser. I motionen lyfte vi fram den tappre vaktmästaren vid den svenska ambassaden i Bagdad som exempel. Det är ett billigt, enkelt och bra förslag.”
Ersätta 1 maj med firandet av skattefria dagen – den dag på året då alla skatter är betalda.”Vi får väl se, vi får väl se. Skattefrågorna är inte mina. Men jag vidhåller min uppfattning.”
Gå till toppen