Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Basti Rasmussen får sparken

Tränaren Basti Rasmussen får sparken som tränare för elitserielaget IFK Ystad.
– Jag tycker att IFK Ystads styrelse visat alltför lite av både tålamod och respekt, säger Basti Rasmussen, till YA.

Efter åtta elitserieomgångar har IFK Ystad hamnat på en niondeplats i tabellen, utanför slutspelet, och efter nykomlingen, lokalkonkurrenten Ystads IF.
– Jag vet inte om det också har spelat in, att vi för tillfället ligger efter YIF i tabellen. Eller så har jag kanske gjort för många matcher för YIF en gång i tiden, säger Basti.
Hans Hulthén, ordförande i klubben tycker att det var ett svårt beslut att ta:
– Det hade varit oansvarigt av styrelsen att inte göra någonting alls när alla kan se ur illa det gått för laget.
Styrelsen förklarar aningen högtravande sitt ställningstagande att flytta undan den populäre Ystadtränaren på klubbens hemsida:
”Vi har ansett det nödvändigt med förändring i organisationen kring A-laget för att öka lagets slagkraft och har därför tagit initiativ till samtal med Basti härom. Då ingen annan överenskommelse kunnat uppnås har beslut fattats om att med omedelbar verkan befria Basti från arbetsuppgiften att vara huvudansvarig för A-lagets tränings- och tävlingsverksamhet. Han är dock fortfarande anställd av IFK Ystad.”
Hans Hulthén:
– Basti är en mycket positiv människa som jag tycker mycket om. Men man måste skilja på sak och person. Vi kände så tydligt att laget inte var någon enhet längre.
– Vår tanke var att skjuta in en extern tränarkraft i A-truppen vilket inte nödvändigtvis behövde betyda att Basti skulle försvinna. Men han gav oss bara två alternativ. Antingen skulle vi fortsätta precis som tidigare – eller så skulle han sluta, säger Hulthén till YA.
Ny huvudansvarig tränare blir Stefan Mårtensson. Elitserien har för tillfället speluppehåll. Nästa match för IFK Ystad är mot H 43 22 november.
Gå till toppen