Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Jag blir vansinnig på den här stan"

De svarar på samma frågor om och om igen. Ändå är ingen dag den andra lik. Karin Nilzén och Klas Bock jobbar på Studentinfo vid AF-borgens entré.

– Åh! Jag blir vansinnig på den här stan. ”Vi ger dig en karta, men vi sätter inte ut institutionerna”, säger en stressad Johan Kremer.
Han letar efter Historiska institutionen och berättar att han fått hjälp på Studentinfo flera gånger sedan han flyttade hit i september.
– Vi har en institutionskarta här, säger Karin Nilzén och förklarar med lugn stämma den närmaste vägen. Hon passar på att dela ut ett informationsblad om Musikmåndag som ska hållas under kvällen.
– Sweet, säger Johan Kremer och jäktar iväg till sin föreläsning.
På Studentinfo delar fyra studenter på en heltidstjänst. Klas Bock har tagit studieuppehåll och jobbar hela dagen.
– Vi har en bra mix av kunskaper: några håller på med spex, andra är nationsaktiva. Jag tror vi får med de olika delarna av studentvärlden. Och så är jobbet väldigt kul, säger Klas Bock.
Under förmiddagen har Karin Nilzén och Klas Bock uppdaterad hemsidan, satt upp affischer och delat ut Karnevalsboken till de medverkande från årets karneval.
– Annars går jobbet mycket ut på att hjälpa folk till rätta. Många undrar till exempel var AF-Bostäder ligger, säger Karin Nilzén.
Varken hon eller Klas Bock tycker att det finns några dumma frågor.
– Hit ska man kunna komma och fråga om allt.
– Men visst. En del har kommit och frågat var AF-borgen ligger, säger Klas Bock.
Gå till toppen