Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Tom Deutgen: Skådespelare regisserade vid Malmö stadsteater

Skådespelaren, regissören och chefen för Borås stadsteater Tom Deutgen, Stockholm, 64 år, har avlidit efter en tids sjukdom i cancer. Det meddelar Borås stadsteater.

Tom Deutgen jobbade vid flera teaterscener i landet och var mellan 1985-1991 knuten till Malmö stadsteater. En kort period, 1989-90, var han konstnärlig ledare för Unga teatern.
Under tiden i Malmö regisserade han uppsättningar som operetten ”Dollarprinsessan”, ”Bättre utan hund” och ”Finns det tigrar i Kongo?”, där han också spelade med. Som skådespelare medverkade han i ”Kung Lear”, ”Momo”, ”Linje ett”, ”Obevakad övergång” och ”Möss och människor” bland annat.
Tv-publiken lärde känna Tom Deutgen genom hans rollfigur Janke i serien ”Rederiet” i början på 90-talet och 1970 gjorde han sonen Albin i tv-inspelningen av ”Söderkåkar” mot Monica Zetterlund och Sune Mangs med flera.
Han utbildade sig vid scenskolan i Stockholm och var med om att starta Fickteatern tillsammans med Suzanne Osten bland andra 1968. Under 70-talet var han med i Fria proteatern och han har också jobbat både som skådespelare och regissör vid Stockholms stadsteater, Dramaten och Helsingborgs stadsteater, där han till exempel satte upp ”0700 – enligt order”.
1992 kom Tom Deutgen till Borås stadsteater och 2003 utsågs han till chef för teatern, ett uppdrag som han lämnade i somras.
Gå till toppen