Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Samtal bra hjälp för tsunamidrabbade

Många av dem som var med om flodvågskatastrofen i Sydostasien för snart två år sedan upplever fortfarande att deras psykiska hälsa är nedsatt. Men konsumtionen av sömnmedel, lugnande och antidepressiva läkemedel är relativt liten i gruppen och sjukskrivningstalen är låga.

Stockholm. Bara ett fåtal har sökt hjälp inom psykiatrin för att få hjälp med att bearbeta sina upplevelser. I stället har närstående, anhöriga och vänner stått för den viktigaste hjälpen efter hemkomsten. De som har sökt annan hjälp har i första hand vänt sig till krisgrupper och husläkare samt kuratorer och psykologer på vårdcentraler. Privat psykoterapi och stöd från präster fick genomgående mycket höga betyg, liksom stödet på Arlanda flygplats och mottagandet på Ärna flygplats för förlustdrabbade.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen