Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Sista tsunamioffren begravda

Vid en stillsam ceremoni i dag började de sista begravningarna av oidentifierade offer för tsunamin, som svepte in över Thailands västkust i december 2004.

Bangkok. En handfull personer, tjänstemän från den thailändska förvaltningen och buddhistiska munkar, deltog i begravningen av de sista av de 410 offer som aldrig kunde identifieras. De flesta tros ha varit daglönare från grannlandet Burma, som befann sig illegalt i landet och vilkas släktingar inte vågar ge sig till känna.Gravplatsen ligger i Phang Nga-provinsen strax norr om semesterön Phuket.

- Onsdagen började med buddhistiska, kristna och muslimska begravningsceremonier och själva begravningen inleddes omedelbart därpå, sade Khemmarin Hassiri som varit chef för den thailändska myndigheten för att identifiera tsunamioffren.Begravningarna avslutas på torsdagen.


Experter har sparat DNA-prov från samtliga, varför de som begravs kan grävas upp igen om släktingar vill hämta dem.Dessutom finns kvarlevorna efter 103 människor i kylrum även i fortsättningen. De är identifierade men släktingar har inte avhämtat dem.


Av de 543 svenskar som anmäldes saknade efter katastrofen är 528 identifierat avlidna.
Gå till toppen