Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Familj

Nästa mål – en januaribebis

Hon bor i Klagshamn, tycker det är mysigt att fylla år dagen före julafton och har för tillfället mest fokus på bebisen i magen. Den 23 december fyller Pernilla Månsson Colt, journalist och programledare, 40 år.

– Det har varit himla nyttigt och utvecklande. Jag har fått frågan ”jaha, så du ska inte vara programledare mer nu då?”. Men så ser jag det inte. Jag hoppas på att få kombinera och fortfarande vara programledare i perioder. Det är himla skönt att få kliva av då och då. Man behöver det för att behålla sig sund i knoppen.
Men det kommer att dröja ett tag innan hon syns i tv igen. I januari väntas nämligen hennes andra barn.
– Jag har redan lämnat över mitt jobb till en efterträdare och jag vet inte hur länge jag ska vara föräldraledig. Så vi får se vad som händer sedan. Mitt närmaste mål just nu är att leverera en bebisklump.
Pernilla Månsson Colt är född i Örebro och som sextonåring började hon arbeta på lokalradion i Örebro där hon så småningom fick fast jobb. När hon var 24 år tyckte hon att det kändes ”lite väl säkert” och bestämde sig för att prova något nytt. Hon sökte jobb på SVT i Växjö och blev handplockad bland en mängd sökande till ungdomsredaktionen i Växjö.
Efter det har Pernilla Månsson Colt lett en mängd olika program bland annat ”Månsson & Media”, ”Bumerang”, ”Bästa formen” och ”Centralen”. Hon har också varit programledare för Melodifestivalen, firat Victoriadagen på Öland och samlat in pengar på galor för världens barn.
Men att se sig själv i tv-rutan är inget hon njuter av.
– Jag är väldigt kritisk och tycker att jag har konstig röst. Men i jösse namn, ingen ska tycka synd om mig. Jag tycker att det är skitkul att vara programledare, träffa människor och driva ett program från starten till slutet. Jag uppträdde alltid på roliga timmen i skolan och den exhibitionistiska delen finns förstås där. Det är en väldig bekräftelse.
1995 flyttade hon till Malmö.
– Jag trodde att jag bara skulle bo här ett år, men sedan erbjöd SVT mig ett roligt jobb och sedan ett roligt jobb till. Och när jag träffade min blivande man var det tokkört, då gick det inte att flytta.
Hon träffade Stellan Colt på jobbet och för nio år sedan fick de sonen Gabriel.
– Vi bodde i en lägenhet inne i stan men jag kände att när man får barn ska man ha en gräsmatta. Klagshamn blev det mest av en slump för att vi gillade huset.
På somrarna tar trädgården mycket tid och Pernilla Månsson Colt beskriver sina vedermödor i krönikor i tidningen ”Drömhem & trädgård”.
– Trädgården är ganska liten men tillräckligt stor för att jag inte ska ha koll på saker och ting. Jag är väldigt ambitiös, men det är långt ifrån alltid det blir så bra.
Den 23 december fyller hon 40 år och innan hon nollar nästa gång vill hon skriva en skönlitterär bok.
– Jag har några skrivbordsprojekt, mer vill jag inte säga. Väldigt lite blir som man tänkt sig. Jag trodde inte att mitt andra barn skulle komma så här sent. Vem vet vad som händer om tio år.
Just nu är hon på familjesemester i Sälen där hon ska fira födelsedag och jul i lugn och ro med att ta långa promenader och avnjuta varm choklad i naturen.
Hur är det att fylla år dagen innan julafton?
– Det har alltid varit mysigt. Det är en dag när folk har humöret på topp och mycket förväntningar. När jag var liten trodde jag att det var på grund av min födelsedag. Jag fyller hellre år nu än en vanlig regnig, tråkig tisdagkväll i februari.
Pernilla Månsson Colt
Yrke: Journalist.
Bor: I villa i Klagshamn.
Fritid: Sköter trädgården på sommaren och tränar. ”Fast sedan jag blev gravid har jag inte gjort någonting.”
Familj: Gift med musikern Stellan Colt. Hon är mamma till Gabriel, 9 år, och har styvbarnen Leopold, 18 år, och Linnea, 16 år.
Aktuell: Fyller 40 år den 23 december.
Firar: Födelsedagen och julafton firas med familjesemester i Sälen.
Önskar sig: ”Nu vill jag bara ha snö.”
Gå till toppen