Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny storklubb när Bunkeflo och Limhamn går samman

Den största sammanslagningen inom Malmöfotbollen är så gott som ett faktum. Limhamns IF och Bunkeflo IF bekräftar nu Sydsvenskans nyhet att de båda föreningarna ska gå samman under 2007 och från och med nästa säsong. Den nya föreningen ska heta Limhamn-Bunkeflo IF.

Förra året tog Bunkeflo klivet in i finrummet i och med avancemanget till superettan, Limhamn kvalade för andra gången på tre år till division 2.
Tillsammans kan klubbarna bli ett hyfsat slagkraftigt alternativ i svensk fotboll. Banden är redan starka – både inom fotbollen och geografiskt.
Stadsdelen Limhamn-Bunkeflo har 32 000 invånare och växer, det byggs ständigt nya bostadsområden från Bunkeflostrand och ut mot Klagshamn.
Befolkningsmässigt har stadsdelen nästan samma storlek som exempelvis Trelleborg – en stad som kan bära ett lag i allsvenskan.
Bunkeflo IF har satsat målmedvetet varje år, tagit ett steg i taget och inte förivrat sig. När man nu har kommit till den näst högsta nivån i svensk fotboll behövs också en stabilare grund.
De båda föreningarna lägger fram en rad fördelar med ett samgående i ett pressmeddelande:
1) Etablerat elitlag.
2) Goda ekonomiska och organisatoriska förutsättningar.
3) Stort underlag för rekrytering av spelare ledare, sponsorer och publik.
4) En möjlighet till att vara en attraktiv förening tack vare kompetenta ledare och tränare.
6) En starkare part genteomt stadsdel och kommun.
7) Skapa ideala fysiska förutsättningar för träning och match.
8) Skapa en stark identitet med Malm öoch stadsdelen.
9) Vara en förening som anpassar sig till tidens krav och förväntningar.
Det enda den sammanslagna föreningen lär sakna är en fullgod arena för superettan. Kommunen förespråkar Malmö ip. Men med fusionen i ryggen kanske den nya föreningen Limhamn-Bunkeflo kan propagera för en rejäl ansiktslyftning av Limhamns ip – med allt som krävs för toppfotboll.
Gå till toppen