Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

23 000 i skadestånd till gripna i släktfejd

Nu får staten betala för de gripandena vårens och sommarens släktfejd. På torsdagen beslutade justitiekanslern att en 19-åring i den del av den stridande släkten som Sydsvenskan kallar gren B ska få 23 000 kronor.

MALMÖ. Han och hans bror satt anhållna och sen häktade i sammanlagt drygt tre veckor, misstänkta för att ha slagit och hotat en några år yngre släkting i gren A vid badbryggorna i Västra Hamnen.
Men domstolen kom fram till att den yngre släktingen mycket väl kan ha anledning att ljuga, på grund av den pågående släktfejden. Och eftersom bevisen utöver släktingens ord var knapphändiga frikändes bröderna.
Skadeståndet från JK är enligt praxis och 19-åringens bror kan också inom kort räkna med ett ungefär lika stort skadestånd.
Förra veckan fick två män ur gren A sammanlagt 150 000 kronor i skadestånd efter att de frikänts från ett överfall på Claesgatan i mars.
Gå till toppen