Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Andreas Yngvesson klar för BK Näset

Andreas Yngvesson lämnar Landskrona Bois och elitfotbollen för att varva ner i BK Näset i division 4.– Under senaste året har jag inte haft roligt med min fotboll, säger ”Ante”. Så jag ville hitta tillbaka till orsaken till att jag spelar fotboll, om man ska uttrycka sig filosofiskt.

MALMÖ. Det var sommaren 2005 som Andreas Yngvesson lämnade Malmö FF för att fortsätta spela allsvenskt i Landskrona. Men Bois ramlade ur serien och i stället blev det Superettan.
– Jag har inte tillfört Bois vad de hade anledning att förvänta, det är bara att inse, säger Andreas Yngvesson.
Att fortsätta på allsvensk nivå var inte aktuellt.
– Nu har jag etablerat mig här nere och vill inte flytta på mig, vilket hade varit nödvändigt för att kanske förlänga elitkarriären med ett år¿
Eftersom Andreas Yngvesson har ett gällande kontrakt med Landskrona Bois, kunde klubben för att släppa honom ställa som krav att han inte valde en elitklubb.
Det blev BK Näset från Höllviken. Förra året i division 3, men nu tillbaka i fyran.
– Av de klubbar som hörde av sig var det Näset som passade mig bäst, säger Andreas. Bland annat för att man ett lag med några äldre spelare.
Ny tränare i klubben är förre TFF-aren Jonas Brorsson. Bland spelarna är Mattias Kronvall, också han från TFF, ett annat nyförvärv.
För några månader sedan köpte Andreas Yngvesson en gård utanför Tygelsjö och det har också påverkat valet.
– Jag håller mig liksom inom närområdet.
Efter tio år som heltidsarbetande fotbollsspelare blir det nu fotboll på fritidsnivå.
– Men det är där som glädjen finns, tycker Andreas. Jag kan stanna till på Malmö idrottsplats och titta på korpfotboll bara för att uppleva hur man har roligt när man spelar fotboll.
Fast det kan förstås inte helt ersätta en match i allsvenskan.
– Det är klart att ingenting går upp mot att spela en match inför fullsatta läktare, säger Andreas. Men man får nöja sig med minnena från de stora matcherna.
Och ladda för matcherna i Svedala, Arlöv och Genarp...
Gå till toppen