Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så tuktas en företagare

Tomt. Rensat. Åtminstone nästan. I kyldiskens ena hörn står en ensam skål med något som ser ut som marinerade champinjoner. Klockan är halv fem och Nina förklarar varför hon inte har något att servera: ”Maten brukar ta slut vid två. Vi har haft massor av kunder sedan allt det här började. Omsättningen har mer än fördubblats.”

Platsen är Wild’n Fresh, den numera riksbekanta salladsbar i Göteborg som den 5 december förra året försattes i blockad av Hotell- och restaurangfacket, HRF, eftersom ägarinnan, Sofia Appelgren, vägrade teckna kollektivavtal. I tisdags, några dagar efter mitt besök, kastade hon in servetten:

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen