Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nya attacker i släktfejden

Den stora släktfejden i Malmö blossade upp igen i går och i natt. Efter en knivattack på förmiddagen vårdas en 47-årig man med livshotande skador. På kvällen utbröt skottlossning i Fosie och i natt stacks en godisbutik i brand.

MALMÖ. Den knivskurne 47-årige mannen kom själv i en bil till akuten på Umas tillsammans med två unga släktingar, 16 och 17 år, vid tiotiden på torsdagsförmiddagen.
Den äldre mannen var så svårt knivskuren att hans skador betraktades som livshotande. Något nytt besked om mannens tillstånd hade inte kommit vid 19.30-tiden.
Även 17-åringen hade blivit knivskuren, men hade klarat sig med skärsår i ansiktet och på händerna. 16-åringen hade blivit misshandlad.
De var dock inte svårare skadade än att de i förhör med polisen berättade att alla tre hade blivit attackerade i korsningen mellan Gånglåtsvägen och Munkhättegatan på Fosie.
Attacken hade skett vid 09.30-tiden och de skadade släktingarna kunde lämna en bra beskrivning av gärningsmännen och bilen de flydde i.
Uppgifterna från förhören ledde till att två män, 50 och 23 år, under dagen anhölls i sin frånvaro misstänkta för mordförsök och grov misshandel.
Men redan vid 17-tiden fick polisen rycka ut på nästa larm. Då rapporterades skottlossning från ett villaområde på Fosie.
De första patrullerna på plats kunde konstatera skottskador på två hus, ett på Furugatan och ett på Pinjegatan. Båda husen tillhör medlemmar av släkten. Ingen person hade skadats.
Ett stort polispådrag med piket, helikopter och hundar sattes in i jakten på den eller dem som hade skjutit, men utan framgång.
En mörkblå, krockskadad Ford som syntes på platsen vid skottlossningen efterlystes också.
Ungefär samtidigt greps de två männen som sedan tidigare var anhållna i sin frånvaro.
Ytterligare två män, 18 och 16 år, greps någon timme senare, även de misstänkta för att ha deltagit i morgonens knivattack. I deras fall gäller misstankarna grov misshandel.
Under torsdagskvällen pågick ett intensivt spaningsarbete hos Malmöpolisen. Bland annat fortsatte sökandet efter Forden som setts vid skottlossningen.
En brand utbröt strax före klockan halvtre natten mot fredagen i en godisbutik på Bergsgatan i Malmö. Enligt polisen ägs godisbutiken en av de personer som är inblandade i släktfejden. Godisbutiken var stängd redan under dagen, för att den fått rutorna krossade.
Allt tyder på att branden är anlagd. Tre personer har gripits i anslutning till godisbutiken. Ingen person uppges ha kommit till skada vid branden.

Fakta/Släktstriden började i mars 2006

De två släktgrenarna är släkt på långt håll.
Under flera år har de varit osams, men förra våren utbröt våldsamheter.
Efter bråk och en sammandrabbning på Claesgatan sköts en 30-årig man några dagar senare vid Möllevångstorget.
En tillfällig fred slöts under sommaren, men i oktober blossade striden upp igen med skottlossning vid Triangeln.
Gå till toppen