Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Jensens hattrick sänkte Bunkeflo

En naturkraft från Löberöd var det stora utropstecknet på konstgräset i Anderslöv på lördagen. 21-åriga nyförvärvet Fredrik Jensen dunkade in tre mål på en halvtimme när Trelleborgs FF krossade Bunkeflo med 5–0.

ANDERSLÖV. – Vi är fortfarande på jakt efter en ny anfallare. Men det blir väl svårt att övertyga styrelsen om det efter det här, sa TFF-tränaren Conny Karlsson och skrattade.
Som spelartyp matchar Fredrik Jensen beskrivningen på vad TFF anser sig behöva. Han är en snabb och kraftfull forward med stort sinne för mål. Men saknar rutin och erfarenhet från spel på högre nivå.
Så sent som för två år sedan spelade Fredrik Jensen för moderklubben Löberöd i division sex. I fjor bidrog han starkt till att Höörs IS tog steget upp i trean med sina 28 mål.
Spelande tränaren Mats Lilienberg rekommenderade jättetalangen till sin förra klubb TFF och på den vägen är det. Fredrik Jensen vet vad som gäller.
– Jag är värvad för att utvecklas på sikt och har ingenting emot att TFF skaffar en rutinerad anfallare, det är bra för laget.
Hittills har han bara spelat en halvlek åt gången i tre träningsmatcher.
– Konditionsmässigt är det väl vad jag orkar med än så länge.
Men det hindrar inte att han siktar på spel i allsvenskan redan i år.
– Det är mitt mål, helt klart.
Mot Bunkeflo i går visade Fredrik Jensen vilka kvaliteter han besitter med ett hattrick när TFF körde över Bunkeflo efter paus.
In som avbytare i andra halvlek och efter bara några få minuter på planen krånglade han in TFF:s ledningsmål hårt uppvaktad av försvarare.
Vid 2–0 och 4–0 förvaltade han passningar inne i boxen på bästa sätt med distinkta avslut nära mål.
Mittfältaren Jens Sloth gjorde de båda andra målen under en period då TFF enkelt rullade upp Bunkeflos försvar via kanterna.
– Vi har inte gjort så många mål tidigare i träningsmatcherna även om vi skapat chanserna. Nu fick vi bra utdelning efter att ha krånglat till det i första halvlek. Då var vi inte tillräckligt beslutsamma framför mål, sa Conny Karlsson.
Fredrik Jensen visade vägen med sin respektlösa stil.
– Målen är kanske inte så snygga, men det spelar ju ingen roll. Det är rakt på och inga krusiduller, sa en nöjd Conny Karlsson.
Samtidigt är 21-åringen fullt medveten om att det inte bli lika lätt att ta sig fram i allsvenskan.
– Jag spelade första halvlek i träningsmatchen mot Elfsborg och där fick vi mest springa och jaga boll.
Målen i går ger dock näring åt självförtroendet.
– Skönt att det släppte ordentligt. Jag missade ett jätteläge mot Halmstad och det har man ju fått höra, sa Jensen och log.
Gå till toppen