Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Guldglittrande på Näringslivets Oscarsgala

Den har kallats ”Näringslivets Oscarsgala”. På fredagskvällen var det åter dags för det skånska näringslivet att ta klä upp sig i festblåsa och smoking för 2007 års Guldnatten på Slagthuset.

Mingel med bubbel i glasen och stora tallrikar full med snittar av olika slag stod på programmet när de stora elefanterna inom skånskt näringsliv hyllade varandra.
Årets Guldnatten var den tionde i ordningen och arrangerades som vanligt av Marita Szepanski och Slagthusets Claes Schmidt, båda välkända producenter inom reklam, -media och nöjesbranschen i Malmö.
Konferencier var ena halvan av Hipp Hipp-gänget, Johan Wester, som inte hade några större problem med att locka gästerna till skratt under den stora galamiddagen.
Förutom äran delades det även ut flera priser under Guldnatten. Priserna varierade kraftigt, från formgivna glasskulpturer till en prischeckar.
De sista gästerna släntrade hemåt vid femsnåret. Nästa år är det dags igen.

Vinnare

Årets ledare i sydsvenskt näringsliv och mottagare av Mentor Internationals Guldklocka 2007
Håkan Jeppsson, koncernchef, BE Group (Bröderna Edstrand)
Skånemejeriers pris - Det första fröet 2007
tilldelades Bjäre Hembygd, Anders Hugosson
- för deras målmedvetna arbete med att lyfta den skånska färskpotatisen
till nya höjder.
Albihns innovationspris 2007 tilldelas Scalado AB
för uppfinningen Scalado AutoRama
Malmö Stad utsåg Elisabeth Bergendahl - Mylonopoulos och Spiros Mylonopoulos till årets Malmöambassadör.
Priset ”Bäst i klassen” 2007, (100.000 kronor ) gick till Filbornaskolan i Helsingborg, Bodil Karsten och Lars Rosenquist
- för deras omfattande globaliseringsarbete med att låta eleverna fördjupa kontakterna med andra kulturer och länder.
Dr Pers Guldpris 2006, 600.000 kronor tilldelades Professor Lena Carlsson, Institutet för Medicin, Göteborgs Universitet
Gå till toppen