Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Premiärseger för nya klubben

De steg av tåget i Uppsala som Malmö FF Dam. De åkte tillbaka med nattåget som LDB FC Malmö några timmar senare.Med en premiärseger i bagaget.

UPPSALA. – Det kändes som den sista tidens turbulens kom ifatt oss på planen, sa Malmötränaren Jörgen Petersson som inte var speciellt nöjd med spelet.
Malmö var det bättre laget under den första halvleken och redan efter sex minuter gjorde Asthildur Helgadottir segermålet efter en försvarsmiss av debutanten Nina Engström.
Malmö hade ytterligare ett par fina chanser där bland annat Asta hade ett ypperligt läge att nicka in 2–0 men fick snedträff.
Laget saknade mittbacken Malin Levenstad och den holländska anfallaren Manon Melis som båda var iväg på landslagsuppdrag.
Under den andra halvleken lyfte sig Bälinge och pressade tillbaka Malmö ordentligt.
I sista minuten räddade Caroline Jönsson trepoängaren genom att göra en fantastisk enhandsräddning och peta bollen över målet.
– Ibland har man bara flyt, sa Carre.
Men tur är något som man förtjänar och det hade Malmös landslagsmålvakt jobbat ihop med råge.
LDB Malmö vann matchen med 1–0 och har avverkat premiären.
– Nu vet vi om att även om vi inte presterar bra fotboll på planen så är det ingen som viker ner sig, och det är viktigt. Vi hade bra ambitioner och attityd idag, tyckte Petersson.
Gå till toppen