Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Ny förlust för Team Eslöv

Drömmen om en ny SM–final har bleknat för Team Eslöv. Eller rättare sagt vore det en knallsensation om Eslöv skulle kunna vända den här semifinalrundan till sin fördel.Nu blev det en ny förlust hemma i Norrevångshallen på torsdagen. Skövde vann med 29–25 (16–12).

ESLÖV. Besvikelsen lyste i tränaren Bjarne Perssons ansikte.
– Vi längtade efter en seger. Ville så gärna visa vår trogna hemmapublik att vi har kapacitet att skaka Skövde. Bara att erkänna att vi har en lång uppförsbacke framför oss efter två raka förluster.
Eslöv förlorade den här matchen på sina egna misstag. Det håller inte i ett slutspel att bränna så många givna lägen. Sedan kan man skylla på en rad bollar i trävirket men sanningen är också den att Skövde hade betydligt större skärpa i avslutningarna, trots att Eslövs unga målvakt Maria Olsson storspelade långt in i andra halvlek.
Nu hade Eslöv ändå en ljusglimt i mörkret i anfallsspelet i 20-åriga Anna Olsson. Åtta mål och den bästa insatsen hittills av henne i slutspelet. Anna som förresten är tvillingsyster till målvakten Maria.
– Jag är nöjd. Skotten stämde för mig. Men min egen insats kan egentligen kvitta. Vi förlorade idag och det är den förlusten som svider just nu, suckade Anna Olsson.
Anna Olsson är långt ifrån klar för Team Eslöv nästa säsong. Hon har en rad anbud att välja på från andra klubbar.
– Vi får se hur mitt beslut blir. Jag vill dock inte kommentera om det handlar om anbud från klubbar i utlandet.
Eslövs sportchef Claes–Göran Möller är fast besluten att se till att Anna Olsson förblir Team Eslöv trogen nästa säsong.
– Vi tappar Fanny Lagerström till proffslivet i Danmark. Vi har inte råd att också förlora Anna Olsson. Jag är fullt medveten om att Anna Olsson har ögonen på sig men de anbuden får vi i så fall matcha. Det är Anna Olsson vi skall bygga spelet runt nästa säsong. Anna har dessutom tvåårskontrakt.
Eslövs tränare Bjarne Persson ser ändå fram emot tredje matchen i Skövde på tisdag.
– Okej. Vi hade haft en bättre sits om vi vunnit idag och kvitterat till 1–1 i matcher. Det enda som talar för oss är att vi kan spela avslappnat och utan press i tredje mötet. Det är bra att vi har nått semifinalrundan men så länge chansen finns där att avancera kommer vi att ge allt.
Eslövs fighterhjärta Michelle Seifert hade det tufft på linjen i Skövdes täta försvar.
– Vi spelade inte på topp idag. Skövde har ett komplett lag. Skall vi kunna besegra Skövde måste alla spelarna i Eslöv vara på topp. Det var vi inte idag.
Skövde saknar ännu ett SM-guld i handboll på damsidan. Två år i rad har man stupat på mållinjen. Nu har man en spelartrupp som är komplett. Landslagsstjärnan Linnea Torstensson var blek i går kväll. Istället steg matchvinnare som slitvargen Therese Walther, iskalla kantskyttar som Petra skogsberg och Lisa Wiren fram. Inte att förglömma Skövdes duktiga målvakt Gabriella Kain.
Eslöv var så nära som två mål i andra halvlek vid ställningarna 16–18 och 17–19. Ändå spred sig aldrig oron i Skövdelägret. Då att märka att Skövdes Anna–Maria Johansson fick rött kort och uteslutning redan efter en dryg minut i andra halvlek efter en ful armdragning.
Eslöv överraskade med att ta ut målvakten Jannike Nordström och skicka in Marie Karner som indian redan en kvart före slutet. Även den stormen löste Skövde tämligen enkelt.
Gå till toppen