Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Madsen: MFF Dam tog initativet att lämna

MFF-ordföranden Bengt Madsen bemöter nu för sydsvenskan.se kritiken från de tidigare MFF-damspelarna. Han upprepar i princip det han sagt tidigare och betonar än en gång att initativet att bilda eget kom från damsektionen.

MALMÖ. – Jag kan visa upp årsmötes- och styrelseprotokoll på hur det gick till Det var dåvarande ordföranden Gert Sparr, som fortfarande sitter i damklubbens styrelse, som kom med begäran att bilda eget, säger Bengt Madsen.
Det han då talar om var när damerna ville bilda en egen damförening i Malmö FF:s namn, men en förening som var helt fristående från huvudföreningen.
– Vi hade aldrig tänkt sparka ut damerna. Sparr förklarade att man ville prova på egen hand, säger Bengt Madsen.
Madsen upprepar också vad han sagt tidigare i Sydsvenskan. Det blev aldrig någon diskussion om att ta tillbaka damverksamheten in i huvudföreningen, när den ekonomiska krisen blev total i våras.
– Vi har 56 mijoner kronor på banken. Vi vet att vi måste sätta in 50 miljoner i arenabygget. Att i det läget gå in och göra som LDB gjort -- satsa 24 miljoner kronor på damverksamheten under åtta år -- hade inte varit försvarbart. Vi hade inte kunnat riskera arenabygget.
Men damspelarna säger ju i sitt brev att det inte handlade om pengar, utan att de inte längre fick använda namnet Malmö FF utan förhandlingar?
– I princip hade de kunnat använda det för alltid. Det fanns ett första datum vid 2007 års utgång, men det hade varit en formalitet. Det enda förbehållet var att Malmö FF hade rätten att ta tillbaka namnet om föreningen misskötte sig och misskrediterade namnhet, hävdar Bengt Madsen.
– Men vad jag förstår, så var väl inte LDB-mannen intresserad om han inte fick köpa namnet, fortsätter Madsen.
Det öppna brevet från spelarna i damlaget, som ni kan läsa i sin helhet här på sydsvenskan.se, kom till tidningens kännedom kl 23 på söndagskvällen, då Bengt Madsen söktes för en kommentar, men hade hunnit slå av mobilen. På måndagen tog han kontakt med tidningen.
Madsen säger sig ha goda relationer med damspelarna och upprepar:
– Initativet att en gång lämna Malmö FF kom från damsektionen. Vi stöttade dem i ett par år efteråt.
Gå till toppen