Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sverige

Två nya kvinnliga ambassadörer

Regeringen har utnämnt två nya ambassadörer, båda kvinnor. Veronika Wand-Danielsson blir med titeln ambassadör Sveriges ständiga ombud vid Natohögkvarteret i Bryssel. I dag arbetar hon i samma stad som minister vid den svenska EU-representationen. Hon tillträder den nya tjänsten i höst.

Stockholm. Nytt ständigt ombud vid världshandelsorganisationen WTO i Genève blir Marie-Claire Swärd Capra. Hon är i dag kansliråd vid utrikesdepartementets enhet för internationell handelspolitik och har tidigare tjänstgjort vid bland annat OECD-delegationen i Paris och på ambassaden i Washington. Också hon tillträder med titeln ambassadör i höst.


Regeringen ha också utnämnt den Sverigebaserade ambassadören i Burkina Faso, Carin Wall, till ambassadör i grannlandet Elfenbenskusten. Också den posten är baserad i Stockholm.

Regeringen har, bland annat av kvinnor inom allianspartierna, kritiserats för att i stort sett alla ambassadörsutnämningar hittills gått till män.
Gå till toppen