Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

I Tintins fotspår

Älskar du Tintin och hans äventyrliga bravader? Då är Bryssel en stad för dig. Följ med Sydsvenskan på en resa i de tecknade seriernas förtrollade värld.

Anfäkta och anamma! Vad är nu detta? En hel tunnelbanestation tillägnad min barndoms seriehjälte? Kan det verkligen vara möjligt? Synen är lika mäktig som den är nostalgiframkallande.


Jag har just klivit av tåget på Stockels tunnelbanestation i Bryssels östra utkanter och stirrar rakt in i en 135 meter lång vägg som inte ser ut som någon annan tunnelbanevägg i hela världen. Den pryds nämligen av samtliga de 140 karaktärer som medverkat i de 24 böckerna om Tintin.


Här finns – förutom Tintin själv – hans trogne, hetlevrade och whiskytörstande medarbetare Kapten Haddock, de klantiga detektiverna Dupond och Dupont, den förvirrade Professor Kalkyl och så förstås hans trogna hund Milou, foxterriern som räddar honom ur många situationer och som själv ser döden i vitögat vid flera tillfällen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen