Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Minnesstund för Cay Kallin

Ordförandestolen stod tom den här tisdagen. På bänken där Cay Kallin brukade låta ordförandeklubban vila mellan ärendena, stod istället en bukett vita rosor, ett tänt ljus och ett porträttfoto av den nu bortgångne Cay Kallin.

KÄVLINGE. Framför podiet satt de sammankallade politikerna, lite mer finklädda än vanligt. Några fler hade valt kavajen, slipsen eller kjolen och de högklackade skorna. De glada tillropen och ryggdunkningarna inledde inte det här kommunfullmäktigemötet – det gjorde lågmälda samtal och medkännande kramar.
Larserik Johansson (s) var ombedd att hålla i en minnesstund, inte bara för Cay Kallin, utan också för att hedra minnet av moderaten Linda Weberg, som även hon gick bort under förra veckan.
– Vi har nåtts av tragiska besked. Två politiker har gått ur tiden, sade Larserik Johansson från talarstolen.
Därefter kom han att prata om Cay Kallins politiska engagemang, och de uppdrag han hade, bland annat som ordförande i socialnämnden, och på senare tid, som ordförande för kommunfullmäktige.
– Cay var en varm människa. Och man lyssnade när han gjorde inlägg i debatten, han kunde vara slagfärdigt ironisk.
Sedan övergick han till att prata om privatpersonen och vännen Cay Kallin.
– Vi diskuterade politik och livet under våra resor i lokala säkerhetsnämnden. Cay talade varmt om sin familj och i synnerhet om sina barn. Och vi pratade om golf, som han var väldigt intresserad av. För några veckor sedan stod jag här och önskade Cay och hans familj en fin sommar. Mina tankar går till dem nu. Då trodde jag aldrig att jag skulle stå här och hålla i en parentation för honom, avslutade Larserik Johansson innan det blev dags att hålla en tyst minut.
60 sekunder senare tog vice kommunfullmäktigeordförande, Bodil Persson (c), över för det sedvanliga uppropet.
Det tog en stund för kanslichefen Mats Svedberg att räkna samman namnen. Han fick inte riktigt ihop antalet, innan han kom på orsaken.
– Just det. Vi har en tom plats här framme, för moderaterna.
Dagens enda ärende, som var den ursprungliga anledningen till att alla kallats till det extrainkallade mötet, handlade om bygget av en ny tillfart till Center Syd från motorvägen.
Kommunalrådet Pia Almström (m) yrkade bifall och fick ingen mot sig. Därefter tog Larserik Johansson ordet igen.
– Vi önskar alla en skön sommar. Ta väl hand om varandra.
Gå till toppen