Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Halvvägs till feminismen

Guilty pleasures brukar beskrivas som något man inte kan låta bli att uppskatta fast man vet att det i allmänhet uppfattas som dåligt, lågt eller pinsamt. Det kan vara musik, konst, litteratur, film eller en tv-serie – något man skäms för att man tycker om, eller som man vet att man med sin smak, yrkesroll eller identitet inte borde tycka om.

Vi bad några medarbetare att skriva om sina guilty pleasures och frågade dem också: Varför skäms man? Är det rätt att skämmas?

Nu har turen kommit till Rakel Chukri och hennes fascination för en viss välkänd tvålopera.

I gymnasiet ritade jag en sexkarta över såpan Glamour. Mina två vänner fnissade förtjust över den plottriga teckningen. ”Jo, ni förstår: Brooke har alltså varit tillsammans med båda bröderna Forrester, och även med deras pappa. Först trodde hon att Ridge var pappa till hennes två barn men det visade sig vara hans pappa Eric som var det. Så Ridge gick alltså från att vara pappa till att bli halvbror. Och Eric gick från att vara farfar till att vara pappa. Han var förresten tidigare ihop med Brookes mamma.” Och så vidare.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen