Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Utökad granskning av politikerna

Med hjälp av offentliga uppgifter i olika myndigheters register har Sydsvenskan granskat 405 politiker. Personerna valdes i höstas till fullmäktigeposter i följande nio kommuner: Eslöv, Lomma, Höör, Kävlinge, Staffanstorp, Vellinge, Trelleborg, Svedala och Burlöv.

Förra sommaren granskade Sydsvenskan 130 högt uppsatta politiker och tjänstemän.
Inför valet kunde Sydsvenskan avslöja att Rebecka Pherson, dåvarande ordförande i Arbetarekommunen i Kävlinge och kommunalråd, under lång tid kört bil utan att förnya sitt körkort och att hon var dömd för olovlig körning – samtidigt som tidningens fotograf tog en bild på henne. Partiet uppmanade henne att lämna sina förtroendeuppdrag och strök henne från den kommunala vallistan.
Nu utökar vi granskningen. Har du synpunkter på artikelserien, eller tips om vad vi borde granska, skriv ett mejl till omkretsen@sydsvenskan.se
Gå till toppen