Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Resor

"Hela terminalen luktar vidbränt kött och jag förvånas över att brandlarmet inte utlösts"

Resan mot San Francisco börjar i Köpenhamn. Framför mig har jag två mellanlandningar i Paris och Atlanta. Långa uppehåll på erkänt undermåliga flygplatser. I alla fall om jag ska lita på andra resenärer som tillbringat nätter på dessa ställen.

Jag anländer till Paris på eftermiddagen och upptäcker ganska snart det som andra före mig sett och beskrivit. Det är nästan omöjligt att sova i stolarna och informationen är usel, skyltningen är missvisande och vid ett tillfälle är jag på väg ut från flygplatsen av misstag. Men långt innan dess har jag försökt sova i de bakåtlutande, smala stålsätena med armstöd, som finns i ankomsthallen. Varje gång någon reser sig ur dem skakar alla sätena och omöjliggör min sömn. Ur högtalarna hörs varannan minut utrop, oftast om att man ska hålla koll på sitt bagage, men också om avgående flyg. Utropen ackompanjeras av en märklig, gäll signal, närmast att likna vid en blandning av en båttuta och en orgels ljusaste toner.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen