Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

8 tv-serier som inte finns i din tv men som alla redan pratar om

Glöm tv som lillebror till filmen. Tv-serier är bättre och populärare än någonsin. Utbudet av webbsajter där man kan titta på tv-program direkt, utan att ladda ner, bara växer och allt fler kanaler lägger ut sina program på internet. Men vad händer när innehållet frigör sig alltmer från tv-apparaten?

1. Californication: I Arkiv X var han paranoid och jagade ufon. I ”Californication” är han ständigt påtänd och jagar brudar. David Duchovny har slutligen lyckats frigöra sig från rollen som Agent Mulder och spelar en författare som lider av skrivkramp. Depraverat, syrligt, roligt.
2. Mad men: Sopranosförfattaren Matthew Weiner är tillbaka med en ny serie om reklamare i New York på 60-talet. Stilrent om en tidsanda där cigaretter, whiskey och tillgängliga sekreterare var obligatoriska på kontoret.
3. Tell me you love me: Har kallats för ”det där sexprogrammet” av New York Times. Tre par med sexproblem går till en gemensam terapeut. Många explicita sexscener men åtminstone ingen otrohet, har producenten lovat. Kommer till Sverige nästa år.
4. Dirty sexy money: Peter Krause som spelade Nate Fisher i ”Six Feet Under” är en advokat som dras in i maktspelet kring en rik och arrogant familj i New York. Premiär i USA nästa vecka. har bland annat marknadsförts genom kryptiska annonser med kärleksförklaringar till Paris Hilton.
5. The Riches: Eddy Izzard är världens mest kända transvestit-stå-upp-komiker. Spelar make till Minnie Driver vars knarkande rollfigur precis blivit utsläppt ur fängelset. De råkar döda ett rikt par vars identitet de tar över.
6. Flight of the Conchords: Två nyzeeländska musiker flyttar till New York och försöker skapa sig en karriär. De brister ofta ut i sång. Ständigt på gränsen till buskis men fortfarande roligt. Kommer sändas senare på SVT och i Canal+ nu i höst.
7. 30 Rock: Komedieserie om gänget bakom en komediserie. Skapad av briljanta Tina Fey, känd från Saturday Night Live. Vann Emmy för årets bästa komediserie. En av Baldwinbröderna, Alec, spelar slemmig chef. Sänds på Canal+ i höst.
8. Trailer Park Boys: Helsnurrig, kanadensisk fejkdokumentär om husvagnscampingen Sunnyvale Trailer Park och dess invånare. Serien är filmad ur kameramannens perspektiv, ungefär som tv-programmet ”Cops”.
Gå till toppen