Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ingen sista minuten-rusch efter boxar

Ingen rusch efter digitalboxar dagen före släckningen.

BURLÖV. – Vi hade trott att det skulle vara mer spring och till och med plockat in extra personal. Men det är öken som ni ser, säger Roland Nilsson, säljare på On Off på Burlöv Center, när Sydsvenskan tittar in på söndagseftermiddagen.
En bit in i butiken står de digitala boxarna uppstaplade. Framför dem är det tomt på kunder.
– Jag tror att de flesta kommer först när det blir svart i rutan imorgon (måndag), säger Roland Nilsson, och berättar att de allra flesta kunder köper den allra enklaste varianten, den som inte har någon kortplats.
Det är dock inte någon sådan som Cecilia Nilsson och Göran Green från Vanstad utanför Sjöbo är på jakt efter. De har har redan varit runt i en handfull elektronikbutiker och har nu hittat fram till On Offs boxar. När de måste köpa en digitalbox passar de på att slå flera flugor i en smäll.
Tidigare har de bara fått in SVT1, SVT2 och TV4 – nu tänker de köpa en box med inspelningsbar hårddisk (som kan ersätta den gamla videon där hemma) och Boxerabonnemang (med en massa nya kanaler). Fast någon risk för att de bara kommer att sitta framför tv:n i framtiden är det inte.
–Det har jag sagt till henne att så får det inte bli, säger Göran Green och skrattar.
Gå till toppen