Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmö spänner skrattmusklerna

Nästa år får Malmö en egen humorfestival. Under namnet Malmö Comedy Festival ska Slagthuset i Malmö fyllas med uppträdanden av landets bästa ståuppkomiker, workshops och happenings i januari.

MALMÖ. Bakom festivalen, som äger rum 27 januari, står ståuppklubbarna Mack (Malmö Comedy Club), Oslipat och Slagthuset. Initiativtagare är komikern Lena Frisk.
– Jag har haft den här idén länge. Tanken är att sätta Malmö på kartan, det kommer så otroligt mycket bra stand up härifrån.
Även om festivalen riktar sig till allmänheten blir den också en möjlighet för komikerna att träffas, säger Lena Frisk.– Att vara komiker är ju väldigt mycket ett ensamjobb, inte minst för oss som jobbar professionellt med det. Det är kul att göra det tillsammans. Men meningen är inte att skapa en jättestor arena. Vi kommer att ha mindre lokaler och scener där det blir uppträdanden.
Utöver scenshowerna ska festivalen erbjuda marknadsstånd och happenings.
– Man ska kunna göra en massa kul saker, typ "deklarera med en komiker". Och så ska vi ha workshops, både för publiken och för komikerna.
Festivalen ska avslutas med en prisutdelning där bland annat både publikens och komikernas egna favoriter prisas. Enligt Lena Frisk kommer flera av landets kända ståuppkomiker att medverka på festivalen.
– Det finns ett sug bland komikerna själva att få träffas på det här viset och jag kan utlova att flera av de stora kända namnen kommer hit, alla jag har pratat med har varit otroligt positiva. Man kan säga att de som inte är på semester just då kommer hit.
Och tanken är att Malmö Comedy Festival ska bli ett återkommande arrangemang, berättar Lena Frisk.
– Vi hoppas det men vi tar ett år i taget. Skulle det visa sig att skåningarna plötsligt inte längre gillar humor så får vi väl lägga ner. Men det finns ingenting som tyder på det.
Gå till toppen