Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Söderberg spelar mot Oskarshamn

Calle Söderberg är klar för spel. Han kommer att göra comeback i onsdagens match mot Oskarshamn.
– Han är hundra procent frisk, förklarar Bobo Simonsen, tränare för Malmö Redhawks.

MALMÖ. Carl Söderberg har väntat länge på sin comeback efter ögonskadan förra säsongen. Nu har han tränat för fullt ett par veckor och till bortamatchen mot Oskarshamn är han klar för spel.
– Han kommer att spela i fem mot fem och i numerärt överläge, däremot inte i numerärt underläge, sammanfattar Simensen.
Riktigt vilken roll som Söderberg får är inte klart ännu. Inte förrän efter värmningen på onsdagen kommer laget att formeras. Samtliga Redhawksspelare, utom Mikko Eloranta som varit höftskadad, åker med på den lilla trippen som förutom matchen mot Oskarshamn också innehåller en match mot Hammarby på fredag i Stockholm.
Söderberg har visserligen spelat back på en del träningar, men han kommer att användas i sin gamla roll som forward i allsvenskan. Med tanke på att han inte spelat matcher på tio månader ber Simensen att ingen ska ställa för höga krav på Söderberg.
– Han behöver matchträning. Tajming, matchtempo. Det kommer att ta några matcher innan han kommit in i det igen.
När Carl Söderberg blev skadad var han på väg in i hockeylandslaget Tre Kronor, men det lär dröja ett tag innan han är tillbaka på den nivån.
Gå till toppen