Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Byalagets ordförande chockad

Gunnar Stensson, ordförande i byalaget på Klostergården och hårt engagerad i Sankt Larsparken blir chockad av budet om att dansbanan brunnit ner.

Förra vintern försökte byalaget och Lunds studenters folkdanslag få politiker och tjänstemän med på att rädda den gamla dansrotundan, kanske genom att flytta den.
– Jag ringde runt och pratade med olika förvaltningar, men det var ingen som nappade på idén. Och inget parti engagerade sig i frågan, säger Gunnar Stensson.
På senare år har den gamla rotundan stått och förfallit och blivit ett tillhåll för hemlösa och tidigare patienter. Ibland har man eldat på golvet och Gunnar Stensson trode först att branden orsakats mer av vårdslöshet än som en medveten vandalisering.

Men då han besökte brandplatsen fick han veta att den troligen är anlagd, eftersom en brännbar vätska spritts ut längs med scenen som är den del som är värst åtgången.
Gå till toppen