Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Domushuset får en tredje våning

Ännu en etapp av ombyggnaden av Domushuset vid Mårtenstorget är snart klar. I november öppnar en ny butik på plan två och samtidigt startar det försenade hotellbygget mot Laboratoriegatan.

LUND. KF Fastigheter startade för två år sedan ombyggnaden som gett Coop, Kapp-Ahl och Kicks nya lokaler. Nu har huset fått en ny gemensam entré med rulltrappa som förbinder parkeringen på andra våningen med bottenplanet.
Under ett års tid förde KF Fastigheter förhandlingar med Clas Ohlsson om att etablera sig vid Mårtenstorget. Men företaget valde att istället satsa på Trelleborg och Kristianstad.
Istället blir det Team Sportia som den 22 november flyttar sin butik från Klostergatan till andra våningen i Domushuset. Butiken Hantverkshuset flyttar in i den lokal i markplanet som Intersport lämnade tidigare i år.
Ombyggnaden av huset har också omfattat kontorslokaler på plan två och tre. För att få in ytterligare en våning har taket lyfts. Det har gett en vindsvåning på 400 kvadratmeter med fönster mot parkeringsdäcket.
Inga av kontoren är ännu uthyrda men det finns intressenter, enligt Lars B Olofsson på KF Fastigheter i Malmö.
Den del av huset som vetter mot Laboratoriegatan och den tomma ytan mot Östra Mårtensgatan har sålts till Stay At Hotel Apartments som ska bygga lägenhetshotell. Bygget som försenats kommer igång inom kort och ska stå klart efter nästa sommar.
KF Fastigheter äger också ett trevåningshus mot Östra Mårtensgatan som nu står tomt. Intresse finns från olika håll att ta över huset för att bygga antingen bostäder, butiker eller kontor, men enligt Lars B Olofsson vill KF vänta med att besluta om vad som ska hända med huset tills övriga ombyggnader är klara.
– Men helt klart har våra och andra ombyggnader tillsammans med kommunens omläggning av gatan gett området kring Östra Mårtensgatan ett lyft, säger Lars B Olofsson.
Gå till toppen