Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Jesper Larsson har lyft H43

H 43 är säsongens utropstecken så här långt. Bra stomme och lyckade värvningar är en del av succéreceptet.

– Vi har ett riktigt bra lag, men vi jobbar på att bli jämnare, säger målvakten Jesper Larsson som aspirerar på titeln årets värvning.
Det förra Tysklandsproffset har högst räddningsprocent, 45, i elitserien och är en starkt bidragande orsak till lundalagets framfart så här långt.
– Jesper är en del av det hela. Han bidrar med en stark trygghetsfaktor, säger H 43-tränaren Ola Månsson som har spelat tillsammans med målvakten i Kristianstad då det begav sig.
– Det var på den tiden då man behövde vara 25 år för att få spela i elitserien, men jag och Jesper var bara 20 och 19 år och gjorde det mesta tillsammans, minns Månsson som själv är en stark bidragande faktor till Larssons comeback i elitserien.
Jesper Larsson är en av sju nyförvärv i H43 och bortsett från långtidsskadade Peter Kurzwelly har de flesta fått mer eller mindre speltid och kommit in ordentligt i laget.
– Vi lägger ner väldigt mycket tid på det och redan nu tittar vi på nyförvärv inför nästa säsong, berättar Ola Månsson som själv är väldigt delaktig i processen.
Det innebär mycket arbete, men också att H 43-tränaren får in den typ av spelare som han vill ha i laget, vilket är mer än bara det handbollsmässiga. Och i dagarna förlängde klubben Anton Månssons kontrakt med ytterligare två år till ett treårskontrakt, som ett led i den långsiktiga planeringen.
Men det är inte bara på handbollsplanen som det ska fungera.
– Det är viktigt att klubben gör en hel del när man kommer som ny och att man på försäsongen ägnar sig åt mer än bara handboll. I H 43 var vi och fiskade och gick på trav och det är viktigt med den sociala biten, säger Jesper Larsson som har spelat på elitnivå i sjutton år.
För hans del var det den helhetslösning som H43 kunde erbjuda som blev avgörande. Det var viktigt att satsningen på handbollen kunde kombineras med familj och den civila karriären.
– Jag trodde att omställningen skulle bli tuffare efter att ha satsat över hundra procent på handbollen till att kombinera det med jobbet, men det har löst sig bra för alla och då går det lätt med handbollen också.
Bland de andra nyförvärven har framförallt försvarsresen Anders Rasmussen visat framfötterna och bakom Jesper Larsson finns juniorlandslagsmålvakten Linus Persson som också har spelat i fyra av sju matcher.
Den breda truppen gör också att Månsson kan gå runt på fler spelare under matcherna, vilket kan bli mycket värdefullt i ett slutspel i vår.
Gå till toppen