Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Videomakaren har hittat hem

Andreas Nilsson är Sveriges mest omtalade videomakare för tillfället. Sedan en tid bor han på Kirseberg i Malmö. På fredag kan man se hans filmer i Köpenhamn.

Jag har arbetat på min gubbindentitet sedan jag var sju år gammal, säger Andreas Nilsson, mannen bakom drömska videos av artister som The Knife, José Gonzáles och Jenny Wilson.Bild: Foto: Leif Å Andersson
Rummet och möblemanget i det gula sekelskifteshuset i Kirseberg andas folkloristisk historienostalgi, med en och annan absurditet som låter hälsa att vi befinner oss hos mannen bakom drömska videos av artister som The Knife, José Gonzáles och Jenny Wilson. Absurditeter som en minimässingselefant, en fullskalig trut och ett vykort i form av ett före detta pingisracket, som nu blivit bestyckad med frimärke och en vänlig hälsning.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen