Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Facebook-skämt höll på att kosta jobbet

Två bagare hos brödfabriken Pågens i Malmö behagade skämta med arbetsgivaren och lade upp bageriets logotype på Facebook – men nu med namnet Plågen. Det höll på att kosta dem jobbet.

– Allting var bara en rolig grej från början, säger den ene bagaren, 34 år, till Skånska Dagbladets nätupplaga. Han har arbetat hos Pågens i tio år och är dessutom skyddsombud.
Men cheferna uppskattade inte tilltaget och de båda skämtarnas anställningar såg enligt tidningen ut att sitta löst. Men under ett möte med bagarna och deras fackliga företrädare fann arbetsgivaren att duon inte hade handlat med ond avsikt och nöjde sig med en tillsägelse.
– De fick en chans att förklara sig och vad jag förstår så är bilderna inget som de själva har konstruerat utan att de hade hämtat hem dem, säger Kent Wahlberg, en av de tre fackrepresentanter som var med på mötet med Pågens ledning.
Pågens informationsansvariga Charlotte Hagö bekräftar att de två bagarna fick en ”erinran” men understryker att det inte är någon disciplinär åtgärd.
Gå till toppen