Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ekonomi

Procurator satsar på bygge och industri

Malmöbaserade Procuratorkoncernen vill ta upp kampen med bygg- och industrigrossisterna Ahlsell och Bergman & Beving. Satsningen markeras med öppnandet av två distributionscentraler med tillhörande butiker. I torsdags öppnade man i Malmö och på onsdag öppnar man i Göteborg.

Procurator är tidigare känt som ett grossistföretag med fokus på säkerhet och papper. Ambitionen är nu också att bli en ledande aktör inom byggsektorn i Sverige, Norge och Danmark. Sortimentet kan jämföras med den breda järnhandelns, med fokus på bygg- och industriförnödenheter, maskiner och verktyg.
- Vi vet att det finns önskemål från såväl kunder som leverantörer om att öka konkurrensen på denna marknad. Vi har kunskapen, erfarenheten och sortimentet för att erbjuda dem en helhetslösning, kommenterar Håkan Roos, koncernchef och ägare av Procurator.
Inledningsvis kommer verksamheterna i Göteborg och Malmö att sysselsätta cirka 25 personer. Samtidigt planeras för ytterligare etableringar i Sverige, bland annat i Mälardalen och Norrland.
Målet är att Bygg & Industri ska nå en omsättning på cirka en halv miljard kronor inom fem år. Idag omsätter Procuratorkoncernen totalt 1,2 miljarder kronor.
Gå till toppen