Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

En familjeangelägenhet

Skånecupen som familjeangelägenhet - för Lewickis från Malmö har det varit så i trettio år.

– Farsan var tränare och morsan hjälpte till på kansliet när jag och brorsan var små och spelade i MFF:s ungdomslag, berättar Anders Lewicki.
Nu har han och brodern Hasse två söner vardera som tillbringar mycket tid i Baltiska hallen under jullovet – tre spelar för Malmö FF, en för Limhamn/Bunkeflo.
– Skånecupen är en härlig familjeturnering. Vi var där i princip från morgon till kväll när vi var små. Spelade man inte matcher kunde man lira pingis i en av foajéerna eller så hittade man någon yta där man kunde spela spontanfotboll, säger Anders Lewicki.
Än så länge kan han kalla sig bäst i släkten – 1983 utsågs Anders Lewicki till Skånecupens bästa spelare i äldsta pojkklassen.
– Jag var ett år yngre än de andra i laget, men året därpå var jag inte med för då spelade jag A-lagsfotboll med IFK Malmö. Jag fick faktiskt stångas med brorsan en match när vi mötte MFF i Svenska cupen.
Så småningom återvände Anders Lewicki till Malmö FF där det blev 28 A-lagsmatcher. Och vid 40 års ålder spelar han fortfarande i Skånecupen .
– Jag var med i Stjärnlaget förra året och det ser ut som om jag kommer med i år också.
Men nu har ytterligare en generation tagit över. I förra årets Skånecupen avgjorde Oscar Lewicki 14-årsfinalen för MFF. Han är son till Anders.
Även Marcus Lewicki har varit framgångsrik i Skånecupen. Det är sonen till Hans.
Gå till toppen