Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Känslosam avslutning för bröderna

Pantern höll en tyst minut för att hedra den bortgångne hockeyprofilen Benny Burakovsky. På blålinjen stod hans söner Robert och Mikael Burakovsky med huvudena sänkta. Känslosamt.

MALMÖ. Ett par ögonblick senare var det match mot Olofström (5–5).
– Tankarna gick igenom huvudet. Man fick bita ihop, det var rörande, sa Robert Burakovsky.
En stor del av Panterns trupp har ett förflutet i Malmö Redhawks ungdomsorganisation, där Benny Burakovsky var verksam under många år.
Före den tysta minuten höll Panterns Kjell Olofsson ett tal till Benny Burakovskys ära.
Själva matchen kändes då inte så viktig.
– Vi var tagna av stundens allvar, kommenterade Robert Burakovsky.
Olofström tog följaktligen också en snabb och stor ledning. Ställningen var 1–4 efter 10.07.
Det hade inte Benny Burakovsky gillat.
Aldrig någonsin.
Panterns tränare Joakim Tillgren gjorde vad Benny Burakovsky hade gjort. Han tog time out. Och bytte målvakter. Ut gick Robert Borgqvist och in kom Oscar Ahlsenfelt.
Scenförändringen blev total.
Det var precis som om Pantern spelade för att hedra Benny Burakovskys minne. Från sin plats i himlen höll han nog ett vakande öga över händelserna på Kirseberg.
Men den fysiska saknaden var förstås total. Det kände inte minst Mikael Burakovsky.
– Det var nästan som att jag förväntade mig att han skulle stå där vid sidan som vanligt. Och jag tittade dit. Sånt känns, men det sägs att tiden läker alla sår, sa Mikael Burakovsky.
1–4 blev 3–4 och sedan brände Robert Burakovsky en straff. Ett par minuter senare fick Olofström samma möjlighet, skillnaden var att Juha Silvander gjorde mål.
Pantern gav inte upp. Via mål av Fredrik Johansson och Björn Keller blev det till slut 5–5. Olofströmspelarna jublade, det betydde att platsen i Allettan var klar.
Pantern hade sin biljett säkrad sedan tidigare och kan blicka framåt med tillförsikt.
– Det viktigaste är att vi nu får tillbaka våra skadade spelare. Vi har haft ont med folk på sistone. Dessutom har jag och Micke inte varit på is på en vecka. Vi var lite rostiga, sa Robert Burakovsky.
Den 4 januari börjar Allettan för Panterns del, tillsammans med Troja, Tingsryd, Olofström, Örebro, Mariestad, Skåre och Skövde gör man upp om två direktplatser till allsvenskt play off.
Målsättningen är redan uppfylld och Pantern kan slå ur underläge.
– Vi tar en match i taget och hoppas på stolpe in i början, sa Robert Burakovsky.
FOTNOT. Jodå, Benny Burakovsky tränade även Pantern. 1967-68 hade han hand om klubbens A-lag
Gå till toppen