Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Kalla vinnare i Tour de ski

Svenska Charlotte Kalla tog in Virpi Kuitunens försprång och vann Tour de ski med ett makalöst ryck. När det var cirka en kilometer kvar av loppet satte Charlotte Kalla in reservkrafterna som räckte till seger.

Bild: Foto: Arne Forsell
Charlotte Kalla svarade för en storartad insats när hon på söndagen vann Tour de ski. Svenskan, som var 39 sekunder efter ledarinnan Virpi Kuitunen inför den avslutande jaktstarten över nio km, började loppet i tämligen lugnt tempo. Men systematiskt höjde hon farten och vid sju km var hon uppe i rygg på finländskan som då såg rejält sliten ut.
En kilometer senare, i den tuffa branten upp mot mål, formligen exploderade Kalla och flög ifrån Kuitunen som inte hade någonting att sätta emot.
– Jag ville veta hur långt kvar det var till mål innan jag satte in rycket. Då var det bara att ge allt, sade Kalla i segerintervjun strax efter loppet.
I mål var finländskan 36,4 sekunder efter svenskan som i och med segern övertog ledningen i den totala världscupen.
– Helt otroligt. Det här kunde jag aldrig tro innan tävlingen, jublade Kalla, som dessutom får nära en miljon kronor i prispengar för segern.
Gå till toppen