Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Sista comebackförsöket för "Foppa"

Peter Forsberg ska göra comeback igen. – Det här blir sista chansen.

Peter ”Foppa” Forsberg gjorde i början av november ett uppmärksammat comebackförsök med Tre Kronor. Men redan på den första träningen inför Karjala cup märkte han att foten inte höll för påfrestningen.
– Det var tungt efter Jönköping, efter det tog jag ledigt från allt i en månad.
Men nu har läkaren Bertil Romanus undersökt foten grundligt och gett Foppa klartecken att gå på is igen. Han kommer snart att dra på sig skridskorna igen, för första gången på drygt två månader.
– Det blir inom ett par veckor. Troligen hemma i Örnsköldsvik, säger Forsberg, som på måndagen besökte Idrottsgalan i Stockholm.
Han verkade vid gott mod när han gick längs den röda mattan och stod länge kvar för att svara på journalisternas frågor. Ögonen som var svarta av besvikelse den här höstdagen i Kinnarps arena lyste nu av hopp igen.
– Vi tror att vi ska kunna lösa det, annars skulle jag inte stå här och säga då här i dag. Jag tror verkligen att det här med foten ska gå att fixa och jag tränar hårt för att komma tillbaka.
Det har tidigare talats om en specialskena i skridskon, men Forsberg vill inte gå in på vad Romanus gjort.
– Jag vill inte säga några detaljer. Men Bertil Romanus har gått igenom hela foten och han är också optimistisk.
Men om det skulle bli ännu ett baklag inser Forsberg att karriären troligen är över:
– Ja, det här är sista chansen. Går det inte nu har jag nog testat allt.
Hans grundinställning är ändå att han snart kommer att spela ishockey igen:
– Jag kanske är överoptimist, men jag ska göra ett hundraprocentigt försök. Jag vill ju spela hockey. Vi får se om ett par veckor hur det går.
Foppa har nu en dryg månad på sig att övertyga sig själv och omvärlden att foten håller för spel. Deadline för övergångar i NHL-ishockeyn är den 26 februari.
– Jag vill till ett lag som har chansen att gå till slutspel, säger han.
Ett lag som nämnts är Philadelphia Flyers. Forsberg lovar inget, men säger ändå:
– Jag trivdes väldigt bra när jag var där.
Gå till toppen