Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

På hästryggen får barnen ta ansvar

– Fram med magen, Kalle! Det ska se ut som om du ätit tretton pannkakor, ropar ridläraren Cajsa Andersson när hästen Kickan klättrar ner för backen. Det är ridlektion på Stall Humlamaden, en av kommunens mindre ridklubbar.

Ridläraren Cajsa Andersson och Amir Ahmed som plaskar fram genom vattnet på shetlandsponnyn Brossan. Bakom rider Karl Söderberg på Kickan i sällskap med Maria Svartvik.Bild: Foto: Sandra Henningsson
LUND. Ryttarföreningen Stall Humlamaden ligger strax utanför Veberöd. Föreningen har ungefär 70 ridande i veckan och 17 hästar i alla färger och storlekar. Vid första anblicken ser ridhuset, stallet och hagarna ut som vilken ridskola som helst. Skillnaderna är den natursköna omgivningen långt ifrån avgaslukt och att här bedrivs en alldeles speciell typ av verksamhet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen