Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ifpi bröt mot upphovsrätten

Skivbranschens intresseorganisation Ifpi slåss med näbbar och klor för att försvara upphovsrätten. Men Ifpi bröt själv mot upphovsrätten när man använde en text utan lov.

– Jag tycker att det är minst sagt anmärkningsvärt att en varm tillskyndare av upphovsrätten helt enkelt klipper och klistrar in en artikel av en upphovsägare och lägger den på sin egen sajt, säger Johan Hallsenius, chefredaktör för Computer Sweden.
Det var hans ledarartikel om att internetoperatörer bör ta ansvar för den illegala fildelningen som igår dök upp på sajten Musikindustrin.nu som Ifpi ligger bakom.
– Jag får kolla upp det. Det är helt fel om det är så, säger Lisa Cronstedt på Ifpi när Sydsvenskan kontaktar organisationen för att höra hur det kan komma sig att man använder piratkopierade texter.
En stund senare återkommer hon och förklarar att artikeln lagts ut av misstag och ska plockas bort.
Johan Hellsenius på Computer Sweden får samma förklaring.
– De säger att de har klantat sig och gjort ett stort misstag. Jag ställde frågan hur man kan göra ett sådant misstag och de bara framhärdar i att de har klantat sig, säger han.
Nöjer ni er med det?
– Jag tänker inte göra en sak av det här, men jag kan ju tycka att det är minst sagt förvånande.
Gå till toppen