Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

"Tomelilla" från start mot IFK Norrköping

Precis som Sydsvenskan spekulerade på nätet i går blir det Robin ”Tomelilla” Nilsson som ersätter den avstängde Daniel Andersson i matchen mot Norrköping.

MALMÖ. Avstängde Andersson är inte orolig för sin stand in.
– Det kommer att gå hur bra som helst bara han håller sig lugn, han kan bli lite het ibland.
Killen som medierna flockas kring efter onsdagens träning på Malmö stadion framstår dock mer som lugnet själv, åtminstone utanför planen.
– Jag är rätt så lugn av mig. Klart man kommer att vara lite nervös inför matchen, men det släppet nog när man kommer igång, säger Robin Nilsson.
Han är trots allt inte helt oprövad i allsvenskan. Med i MFF:s trupp till varje match och fyra inhopp då MFF-tränaren Roland Nilsson velat stärka defensiven centralt.
– Han är väldigt allround, en hårt jobbande spelare som utvecklat sitt passningsspel och spelar enkelt, säger Roland Nilsson.
När det stod klart att Daniel Andersson skulle bli avstängd mot Norrköping ville Roland Nilsson inte prata om eventuella ersättare. Fast egentlingen var det ganska självklart.
– Det fanns lite olika alternativ. Samtidigt vill man göra så lite ändringar som möjligt, säger Roland Nilsson.
På onsdagens träning stod det klart att Robin Nilsson går in och vikarierar för Daniel Andersson, medan Jeffrey Aubynn återtar sin plats till vänster på mittfältet och förpassar Christian Järdler tillbaka till bänken. I övrigt inga förändringar jämfört med matchen mot Halmstad i måndags.
Robin Nilssons plats är ännu ett bevis på att ålder inte har någon betydelse i Roland Nilssons lagbygge och att snacket inför säsongen om att satsa mer på de egna talangerna inte var tomt prat.
För Robin Nilsson blir det inte bara hans första allsvenska match från start, utan hans första A-lagsmatch i seriesammanhang någonsin.
– Jag spelade bara några träningsmatcher för Tomelillas A-lag, säger han.
Som 16-åring kom han till Malmö FF och har gått den långa vägen fram till en plats i A-truppen utan att göra så mycket väsen av sig.
– Jag har utvecklats mycket under det senaste året. Det har gått fort, tycker Robin Nilsson.
Det är bara fotboll som gäller numera sedan han gick ut fotbollsgymnasiet på Borgarskolan förra våren. Inga andra sporter har varit riktigt aktuella tidigare heller.
– Jag spelade en del handboll, men slutade när jag var tolv för att fotbollen tog för mycket tid.
Smeknamnet "Tomelilla" fick Robin Nilsson för att skilja honom från förre lagkamraten Robin "Malaga" Nilsson Bogdanovic.
Den senare skrev på för IFK Malmö i höstas och nu håller Robin Nilsson på att gör sig ett namn i Malmö FF som något annat än bara "Tomelilla".

MFF:s startelva mot Norrköping

Jonas Sandqvist – Ulrich Vinzents, Jimmy Dixon, Gabriel, Behrang Safari – Guillermo Molins, Robin Nilsson, Labinot Harbuzi, Jeffrey Aubynn – Ola Toivonen, Jonatan Johansson.
Gå till toppen