Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Anders Svenningsen: Trygg medarbetare i stiftsledningen

Domprost emeritus Anders W Svenningsen, 71 år, Lund har som tidigare meddelats avlidit. Hans närmaste är hustrun Hild, barnen Martin, Magdalena, Caroline och Gabriella med familjer.

Med bestörtning mottog jag budskapet om domprost emeritus Anders W Svenningsens hastiga och oväntade bortgång.
Anders var en människa som det var lätt att tycka om. Han hade en mycket stor social kompetens med sitt vänliga och öppna sätt och ett smittande leende.
När biskopsstolen i Lund skulle tillsättas på våren 1997 stod valet mellan Anders och mig. Det var Anders själv som ringde från stiftskansliet och berättade att jag vunnit, gratulerade och önskade mig välkommen till Lund och vårt kommande samarbete. Med Anders som domprost blev det inte bara ett gott samarbete utan även en djup och glad vänskap som också innefattade Anders hustru Hild.
Att ha Anders som domprost och medarbetare i stiftets ledning innebar trygghet för biskopen. Han var alltid påläst, kunnig och med konstruktiva idéer i såväl domkapitel som domkyrkoråd och stiftsstyrelse. Att tjänstgöra med honom i domkyrkan vid präst- och diakonvigningar var alltid en glädje och högtid. Dessutom var Anders en lysande liturg och predikant och det var en sann fröjd att sitta under hans predikstol och lyssna. Man bar alltid med sig något tänkvärt från Anders predikningar.
Jag tackar för de år som jag fick ha Anders Svenningsen som arbetskamrat och jag sörjer min vän.
Christina Odenberg Biskop em
Gå till toppen