Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Äntligen fick Ellen Nilsson flytta

Efter en lång kamp har snart hundraåriga Ellen Nilsson till slut fått rätt till äldreboende. – Det är en trygghetskänsla att personalen finns här både natt och dag, säger hon.Uppmärksamheten kring fallet har fått Hyllie stadsdelsförvaltning att införa nya rutiner.

I det turkosa albumet har 99-åriga Ellen Nilsson samlat många minnen från sina 25 år som sjuksköterska på Universitetssjukhuset Mas och uppväxten i småländska Truvedstorp. Nu bor hon på Tygelsjögården i Malmö efter att dotterdottern Helén Wester och dottern May Nirfelt har kämpat länge för en plats.Bild: Foto: Johan Bävman
Tygelsjö. Ellen Nilsson tar emot i sitt nya hem på Tygelsjögården. Hon har bara bott här i en månad och har inte gjort sig hemmastadd än. De tre fönstren saknar fortfarande gardiner och hennes egenhändigt gjorda flamländska vävar står på golvet.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen