Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De jobbar ob-tider för barnens skull

Hos tvåbarnsfamiljen Nilsson är båda föräldrarna sällan hemma samtidigt. Både mamma Malin och pappa Mats jobbar på obekväm arbetstid inom sjukvården. För barnens skull. Arbetslivet är inte anpassat efter livscykeln, menar forskaren Tapio Salonen.

Mats och Malin Nilsson menar att det inte måste till långresor för att Oscar och Sara ska känna att de är ute på äventyr. En tur till lekparken eller Burlövsbadet räcker långt. ¿ Vi åker till Astrid Lindgrens värld i sommar och bor på bondgård. Världen ligger kvar när de blir större, säger Malin Nilsson.Bild: Foto: Jessica Andersson
Limhamn. – Vi har alltid arbetat på ob-tider och är vana vid det. Att jobba kvällar, helger och röda dagar, det ingår i våra liv och är inget konstigt, säger Malin Nilsson, som varit operationssjuksköterska på Universitetssjukhuset Mas i fjorton år. Innan dess var hon undersköterska på samma sjukhus.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen