Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Klagomål efter dåligt Dolly-ljud

Vindbyar och en otillräcklig teknik under Dolly Parton-konsertens första hälft har lett till en rad klagomål. Redan sent i går fick arrangören Kulturbolaget ta emot ilskna mejl.

Bild: Foto: Åsa Wallin
– Jag är den första att beklaga att ljudet var dåligt före paus, säger Totte Lundgren, KB. Det var bedrövligt och påtalades också. Förbättringar gjordes under pausen.
KB är en coordinator under Dolly Partons Europaturné men den tekniska utrustningen och teknikerna är hennes egna som har ansvaret för att bygga upp scenen och allt som hör till på varje nytt ställe.
– Vi köper konserten i ett paket från en agent och den här risken tvingas man ta när det gäller utomhusarrangemang, fortsätter Totte Lundgren. Att sen inte folk har vett att sitta ned utan ställer sig upp i vägen och skymmer för andra kan jag inte göra något åt. Inte heller om de lämnar stadion efter halva tiden.
Kommentarerna på sydsvenskan.se efter musikskribenten Anders Jaderups recension är många. Vissa uttrycker tacksamhet och entusiasm medan många tar upp det usla ljudet. Dessutom satte vinden stopp för de stora videoskärmarna som inte kunde hissas upp förrän efter paus. Det bidrog också till att de som satt långt bort inte fick den tänkta utdelningen av konserten förrän i senare delen.
I flera kommentarer föreslås att man ska kräva pengarna tillbaka.
– De som vill göra det måste vända sig till Dolly Partons hemsida, säger Totte Lundgren.

Gå till toppen