Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Redhawks

Percy Nilsson avgår

Förlusten i elitseriekvalet blev för tuff. Nu avgår Malmö Redhawks ordförande Percy Nilsson. Orsak: motivationen är borta.

Percy Nilsson lämnar sin ordförandepost i Malmö Redhawks inför nästa säsong.
Mannen som under många år burit Malmös hockey på sina axlar uppger att det misslyckade kvalet till elitserien fick motivationen att tryta.
Det var på klubbens årsmöte som hölls under måndagen som Percy Nilsson meddelade sitt beslut.
Ny ordförande blir istället Christian Rasmusson som är Percy Nilssons advokat och tidigare varit suppleant i styrelsen.
– Vi hade stora förväntningar inför förra säsongen då vi bestämde oss för att genomföra en satsning som skulle ta oss tillbaka till elitserien. Det var en bra säsong med många bra och spännande matcher men tyvärr höll inte nerverna mot slutet. Jag har varit ordförande i 24 år och har sedan det missade kvalet haft problem med att hitta motivationen igen. Det tog hårt på mig, sa Percy Nilsson som ändå gjorde ett samlat intryck på de cirka femtio medlemmarna som samlats för stämman.
– Om vi ser framåt istället så har vi nu efter elva års tjat på de här mötena äntligen en ny arena att flytta in i nästa säsong och den kommer ge klubben helt andra möjligheter. Jag tror också att en framtida bolagisering av klubben är absolut nödvändigt om vi ska kunna mäta oss i konkurrensen.
– Det kommer ske förändringar inom svensk hockey. Jag tror på en framtid där högsta ligan kanske inte heter elitserien och där motståndet inte bara är från Sverige, sa Percy Nilsson.
Den nya ordföranden, Christian Rasmusson, berättade att målet kommande säsong återigen är att ta klivet upp till elitserien:
– Nu blickar vi framåt i vår ambition att bolagisera och att flytta in i den nya arenan. Malmö Redhawks har ett rykte om sig att vara kaxiga och det ska vi fortsätta vara. En skåning är i grunden kaxig. Men vi måste också vara ödmjuka inför vår uppgift som är att ta oss till elitserien. Jag känner mig oerhört hedrad över att få det här förtroendet, sa Christian Rasmusson.
Percy Nilsson valdes till ordförande i dåvarande Malmö IF 1984.
1988 värvade han landslagsmålvakten Pekka Lindmark från Färjestad och inledde satsningen som skulle resultera i SM-guld 1992, seger i Europacupen 1993 och ett nytt SM-guld 1994.
Han avgick 2005 efter 21 år på ordförandeposten och lämnade över till Mats Engstrand. Sommaren 2007 var dock Percy Nilsson tillbaka som ordförande i föreningen. Men det inhoppet blev alltså kortvarigt.
Percy Nilsson avgick vid gårdagens årsmöte och epok gick i graven.
Den nya styrelsen: Christian Rasmusson (ordförande), Mats Engstrand, Mikael Nilsson, Jan Lindblad, Timo Lahtinen, Johan Pebré, Ulf Johansson och Fredrik Alstierna.
Gå till toppen