Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

19-åring klar för Malmö FF

Skadekris i Malmö FF - då köpen klubben den 19-åriga mittfältaren Jimmy Touma.

MALMÖ. – Det är en dröm som har gått i uppfyllelse. Jag har utvecklats enormt det senaste året, så de tyckte väl att jag höll för deras nivå nu, säger Jimmy Touma.
I går skrev MFF ett kontrakt på fyra och ett halvt år med den före detta BK Forward spelaren. Flera klubbar, där ibland Örebro SK, har varit med i striden om Touma, men 19-åringen är väldigt nöjd över sitt val.
– Jag kände att jag kommer att utvecklas mest i Malmö. MFF är en stor klubb som spelar så som jag vill spela, rullar bollen mycket och så försöker de alltid spela positiv fotboll.
– Sedan har vi ju Rolle och Hans och det finns väl ingen spelare som inte vill jobba med dem. De är helt underbara tränare, säger han.
Touma har varit i Malmö och provspelat en gång tidigare, men MFF:s sportchef har följt honom en längre tid.
– Han har gjort ett väldigt bra intryck. Den här gången kom han bara ner för en läkarundersökning och för att skriva på kontraktet, säger Hasse Borg.
– Han är en duktig vänsterfotsspelare, det är det inte gott om idag, han har bra teknik och är kvick på att utmana.
Robert Åhman Persson fick göra debut efter bara två pass med klubben - i ett skadedrabbat MFF kan det bli samma resa för Jimmy Touma. På måndag tar MFF emot Hammarby på Stadion.
– Det vet man aldrig, vi kanske få fler på skadelistan, men det är inte därför som vi har värvat honom. Han är en spelare som vi kan ha nytta av på sikt, säger MFF:s assisterande tränare Hans Gren.
Men Touma menar att även om han kommer från en division I-klubb så är han redo för allsvenskan redan på måndag.
– Jag hoppas att jag får hjälpa Malmö så fort som möjligt. Jag är redo redan på måndag om det skulle vara så, säger han.
– Jag har utvecklats både offensivt och defensivt det senaste året, jag kommer runt på kanterna och skapar farligheter hela tiden.
Nu kommer han att återförenas med sina tidigare klubbkamrater Dejan Garaca och Jiloan Hamad.
– Det är jättekul. Dejan har jag inte spelat så mycket med, men Jiloan och jag har spelat ihop sedan vi var sex år så nu får vi visa vad vi går för här också.
Det är med nummer 21 på ryggen som han får visa vad han går för - ett nummer att leva upp till då hans morbror Sharbel Touma, även han mittfältare, har haft.
– Jag ville verkligen ha 21, min morbror hade det ett tag och det är ett nummer som jag gillar.
Förutom Touma finns det ytterligare en ny mittfältare på MFF:s träningar den här veckan. Den 20-årige centralmittfältaren Mike Jensen från Bröndby IF har chansen att visa att även han platsar i truppen.
– Vi kommer säkert att titta på en hel del unga under sommaren, kommenterar Hasse Borg.
– Vi har ögon och öron med oss för rutinerade också, men det är inte alltid lätt att hitta.
Gå till toppen