Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Elfsborg hakar på i guldstriden

Mål av Emir Bajrami och Fredrik Berglund såg till att Elfsborg växlade in på vinnarspåret igen och hakade på i fotbollsallsvenskans guldstrid.

Halmstad. 2–1 (1–0) blev vinstsiffrorna borta mot Halmstad.
Efteråt avfärdade tränaren Magnus Haglund farhågorna att det tuffa matchandet i allsvenskan, Svenska cupen och Uefacupen ska knäcka boråsarna – åtminstone för stunden.
– Det här var vår fjärde match på elva dagar, men vi tycker att det är så jävla roligt att vi kör allt vad vi kan i varje match. Vi får se om det tar ut sin rätt, men det är så här man utvecklas, sade han.
Elfsborg gjorde ett mål i varje halvlek. Bajrami slog in 1–0 i 31:a minuten efter väggspel med Berglund, som var tillbaka i startelvan i vadskadade Stefan Ishizakis frånvaro.
Tvåan kom fyra minuter efter pausen och blev kvällens snackis efter att Denni Avdics inlägg träffat Halmstadbacken Tommy Jönssons utsträckta hand i straffområdet.
Straff eller inte? Domaren Jonas Eriksson, Sigtuna, tyckte det och Berglund sköt 2–0.
Halmstad protesterade däremot vilt och hade förstås inte glömt sin förra match i Kalmar, då serieledarna tilläts spela ”volleyboll” före sin sena 1–1-kvittering.
– På något sätt måste vi få ordning på det här. Jag vet inte nivån vad gäller hands och jag tror inte att domarna gör det heller, sade Halmstads tränare Janne Andersson.
Han var dock den förste att erkänna att Elfsborg vann rättvist, även om det officiella matchprotokollet bara visade två avslut på mål för gästerna – det vill säga hundraprocentig utdelning.
Men efter inledningskvarten kopplade Anders Svensson och kompani ett fast grepp om mittfältet och Halmstad hade stora problem att få igång något passningsspel.
Elfsborg däremot agerade stabilt och utnyttjade sina chanser. Dessutom har man kapacitet i form av St Etienne-lånet Lasse Nilsson, som byttes in i andra halvlek och gjorde sina första allsvenska minuter sedan 2004.
– Vårt gedigna försvarsspel i kombination med individuella kvaliteter gör att vi skapar oss ett bra läge i matchen, konstaterade Haglund.
Halmstad gjorde en desperat slutforcering och flyttade upp mittbacken Peter Larsson som anfallare. Det gav ett tröstmål på frispark av Sebastian Johansson på tilläggstid, men slutsignalen ljöd innan hallänningarna hann skapa någon kvitteringschans.
Elfsborgs defensive mittfältare Helgi Danielsson drog på sig sin tredje varning för säsongen och är avstängd i nästa match. Den goda nyheten är att den är mot jumbon Norrköping.
Gå till toppen