Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ånglok i krock med hästtransport

Turisternas färd fick ett snöpligt slut. Ånglokståget som går från Sankt Olof till Brösarp kolliderade ikväll med en lastbil utanför Vitaby.

Det var strax innan klockan 17 på söndagen som tåget av modell ånglok kolliderade med en mindre lastbil i Vitaby utanför Simrishamn. Kollissionen skedde vid en tågövergång.
– Föraren såg nog inte att tåget kom och körde ut. Men lastbilen hann nästan över helt och tåget tuschade bara till bilen, säger Lars-Gunnar Branås, trafikansvarig på Skånska Järnvägar som kör tågen.
Ambulans och räddningstjänst skickades till platsen. Ombord på lastbilen transporterades en häst. I tåget satt ett 40-tal personer, flera av dem turister.
Ingen skadades dock, varken personerna ombord på tåget eller hästen.
– Men vi blev stående i cirka en timme och tjugo minuter i väntan på polis. För de passagerare som inte kunde vänta, ordnade vi bussar och de kördes till Brösarp, säger Lars-Gunnar Branås.
Tåget fick endast skrapmärken och kan köras som vanligt igen. Det har redan kunnat köras till Brösarp.
Gå till toppen