Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Rick Kruys klar för MFF

Den 23-årige holländske mittfältaren Rick Kruys är klar för Malmö FF. Överenskommelsen mellan MFF och Kruys holländska klubb FC Utrecht träffades på söndagen och han blir spelklar de närmaste dagarna.

Bild: Foto: David Bergström
Trots sin ringa ålder har Kruys hela fem säsonger bakom i den holländska högstaserien. Han är en egen produkt från FC Utrecht och har sammanlagt spelat över 100 matcher i Eredivisie och gjort sex mål. Bland annat deltog han i båda matcherna när Hammarby slog ut Utrecht i Intertotocupen ifjol.
Han har dessutom gjort ungdomslandskamper för Holland på olika nivåer från pojklandslag till 2005 års VM-slutspel för U20-landslag.
– Rick Kruys är en teknisk, bollsäker och kvick central mittfältare. Han är aktiv i spelet och ständigt i rörelse. Han har därmed flera av de egenskaper som är viktiga för oss på innermittfältet. Det ska bli intressant att följa hans utveckling i Malmö, säger Malmötränaren Roland Nilsson i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.
– Jag känner att jag behöver en ny utmaning och en ny miljö för att utvecklas vidare. Jag är mycket glad att övergången kunde slutföras redan till helgen. Jag ser fram emot att spela i ett nytt land och hoppas vinna titlar med Malmö FF, säger Rick Kruys själv om övergången till Malmö FF.
Rick Kruys är 177 cm lång och väger 71 kilo.
Gå till toppen